Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Puntíkovaný šátek

Stránky tradiční hry po Brně pořádané rovery střediska Řehoře Mendla

Bílá holčička – 25. 2. 2005

Letošní roverská hra po Brně byla založena na fiktivním únosu Bílé holčičky – dcerky „hodného“ Velkého šéfa.

Přihlášení R&R byli rozděleni do 4 skupin: dealeři, výrobci drog, feťáci a zkorumpovaná policie a úvodním dopisem byli všichni posláni do Lužánek.

Výrobci proto, aby předali zásilku drog ukrytou v zubních kartáčcích dealerům, dealeři proto, aby převzali výměnou za peníze drogy od výrobců, feťáci proto, že se dozvěděli o této předávce a mají šílený absťák a policie proto, že má zálusk zvýšit si kapesné o nějaké ty peníze, co dostanou dealeři.

Přesně v 18.17 mělo vše začít, bohužel pár rychlejších skupin se dostavilo navzdory našemu očekávání příliš brzy, což trochu zkomplikovalo situaci. Nakonec zasáhl spolehlivý bankéř – Rep, který všechny dovedl ke společnému vůdci, Velkému šéfovi.

Zde (v Petrinu) vystoupil Velký šéf – Vojťák – jako nešťastný otec a pustil jim nahrávku od teroristů, kteří unesli jeho dcerku a nyní požadují (mimo jiné) i „velké množství peněz“. Ještěže má tolik lidí, kteří pro něj pracují.

A zde začíná druhá část hry: Každá skupina dostává úvodní zprávu, která ji přivede k dalšímu kontaktu, a tak pomocí šifer a jiných více či méně zajímavých zpráv má nalézt 3 osoby, od kterých může získat pro šéfa peníze (pro připomenutí: romský občan Adam na Bratislavské, hrající si Janička v parku na nám. 28. října a Tadeáš – prodavač losů v Modré čajovně). I zde se to neobešlo bez několika kiksů, jako hledání požární stanice místo obyčejného ohoření „neviditelného“ písma nebo lepení papírových kostiček žvýkačkou.

Nicméně kolem 21:45 se všichni sešli před Bílým domem. A zde došlo k rozhodující scéně, k tzv. decimaci. Podle pravidla: „za každou použitou nápovědu obětovat 3 lidi“ zůstala pouze nevelká skupinka, která mohla znovu předstoupit před Velkého šéfa. Ale jaká proměna se mezitím nestala s tímto dobrotivým člověkem? Zjištění, že Velký šéf je ve skutečnosti Velký zloduch, a že celý únos Bílé holčičky byla jen smyšlená událost s cílem získat peníze, nechalo nejedno oko mokré…A aby nebylo svědků, dojde k popravě všech přítomných ve velké zahradě.

Mezitím se decimovaných odpadlíků ujala statečná Mirečka Dušínová, pomocí níž tito konečně prozřeli a začali osnovat vysvobození druhů a pomstu padouchům. Proplížili se nenápadně do zahrady, a zde vyčkávali, kryti tmou (a světlem z reflektorů na fotobuňku, které se při sebemenším pohybu rozsvěcovalo) příchodu teroristů. A pak jako na povel začala největší řež, jakou tato zahrada pravděpodobně kdy uzřela. Zajatci byli osvobozováni, zločinci chytáni, svazováni, mučeni a nakonec zdárně transportováni do vězení. Vše dobře skončilo, hodní lidé přežili a zloduši také. A to je asi tak vše.

Zapsala: Potápka


Zpět na Bílá holčička

Vytvořil Vojťák • O webuAdmin • Aktualizace: 25. ledna 2018 v 19.30