Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Puntíkovaný šátek

Stránky tradiční hry po Brně pořádané rovery střediska Řehoře Mendla

Akce Bílá holčička

Sešli sme se 25. 2. 2005 přesně o půl šesté (myslim) před Jaroškou. Akorát už sem zapomněla kdo. Ale všichni sme s sebou měli tu věc. Zubní kartáček s…
Za chvíli kolem nás prošla nějaká slečna, která rozdávala letáky. Chuděra. My sme měli volno a ona byla v pátek večer na brigádě. A úplně čistě náhodou byl v tom mým letáku nalepenej symbol Bílé holčičky s odkazem na protější dům. A tam sme našli zprávu. Chvíli po šesté sme se měli sejít s dealerama v parku v Lužánkách. Mělo dojít k předání… Předali sme si to ale moc brzo, takže sme jim museli vrátit prachy a oni nám kartáčky. Něco se na nás chystalo. Bylo mi to jasný už od začátku. Jen co sme si to předali podruhý (tentokrát už ve správný čas), sesypala se na nás tlupa roztřesenejch feťáků. Měli absťák. Ale my už sme byli čistí. Měli sme svý prachy a nikdo by u nás nic nenašel. Feťáci nás chvíli honili a pak přiběhli policajti a tak tak sme se vyhli nepříjemnostem. Když sme se vrátili na původní místo, celí dotrhaní od křoví a ostružiní, který sme potkali na útěku, čekal na nás už bankéř či kdo to byl, vzal si od nás prachy a zavedl nás k Velkýmu šéfovi. Velkýmu šéfovi unesli teroristi dcerušku a potřeboval peníze, aby ji vykoupil. Radši sem mlčela, ale bylo mi divný, jak se chovali ti teroristi. Jeden mi nápadně připomínal Velkýho šéfa. Pak sme dostali mapu a dopis psanej neviditelným písmem. S pomocí ohně sme ho rozluštili a vydali se za dalším dobrodružstvím. Na Moraváku na nás čekala zpráva odkazující na park na náměstí 28. října. Tam byla holčička skákající přes švihadlo. Museli sme si s ní pohrát. Nechápu ty rodiče, že ji nechali samotnou potmě v parku. Dala nám bonbony. Byly dobrý. Poskládali sme z nich slovo ,,kolotoč“ a na kolotoči kousek opodál opravdu byla zpráva. Luštili sme ji celkem dlouho, ale nakonec se nám to podařilo. Na Smetanové měla být telefonní budka a tam sme se měli dovědět víc. Byl tam dopis se třema jménama, který patřili lidem bydlícím v domě s ňákým záhadným podnikem. Zlaté stránky řeší každý problém a tak sme se díky nim dostali do Modré čajovny, ve které sme získali další peníze a taky folii. Přiložili sme ji na mapu a ukázalo se nám zakřížkované místo – informační tabule na České s číslem. Číslo představovalo Kostel sv. Tomáše. Tam sme našli vystřihovánku, se kterou sme si nakonec poradili. Poskládali sme šest malých krychliček (kvůli nedostatku lepidla sme je museli slepit žvejkačkama – bylo to trochu sladký), ale vyluštit sme to už nestihli, protože nás vyšší místa povolala k Bílému domu, kde sme se shledali s ostatníma. U Bílého domu čekala Mirka Dušínová. Za každou otevřenou nápovědu sme museli obětovat ňákej počet člověků. Já sem se obětovala. Cítila sem, že se děje něco nekalého. A mé předtuchy byly oprávněné. Když ostatní odešli, prozradila nám Mirka Dušínová, že odhalila lest Velkýho šéfa – totiž, že prachy chce pro sebe a nás se potřebuje zbavit. Museli sme zachránit naše kamarády. Bylo to dramatický, ale s Mirčinou pomocí sme vnikli do budovy, kde měli být naši kamarádi zneškodněni a osvobodili sme je. Na poslední chvíli.
To je asi tak všechno. Možná sou to jenom fakta, možná sem si to vymyslela, ale nechávám to tak, jak to je a nic na tom měnit nebudu.

Pozn. Za veškeré chyby může počítač

Zapsala: Katuš


Zpět na Bílá holčička

Vytvořil Vojťák • O webuAdmin • Aktualizace: 25. ledna 2018 v 19.30