Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Puntíkovaný šátek

Stránky tradiční hry po Brně pořádané rovery střediska Řehoře Mendla

Poslední oliheň 24. února 2012

V pátek v pět odpoledne jsme se, jak skauti z okolí Brna, tak i někteří neskauti, dle instrukcí roverů z kmene Kerberos vydali na pátou hodinu do Hybešovy ulice.
Zde, ve středu města Brna, jsme se sešli se všemi ostatními z našich skupin, byli tam Krysoholubi, Hrochupy, Švábomyši, Prasopsi a Červokoči. Nejen každé skupince, ale i každému jednotlivci byla přidělena nějaká specifická role, abychom mohli začít pátrat po poslední olihni, která hyzdila naše obytná místa svým slizem, smradem a špínou.
Každá ze skupin začínala na jiném stanovišti s různými úkoly, mezi které patřilo pomocí sklenic 0,5 l a 0,3 l odměřit 0,4 l kofoly, sestavit elektrický obvod s žárovkou, kterou nám pak byla pomocí morseovky sdělena další zpráva, vyluštit pomocí otázek šifru skládající se ze dvou koleček, najít zprávu v počítačové hře či pomocí odrazek a také šifra skládající se z matematických rovnic a nerovnic, jichž se dosáhlo spojením názvu v Hantecu s názvy českými a spousta dalších zábavných úkolů, po jejichž splnění jsme získávali nám zatím neznámé citáty! Přitom jsme běhali a jezdili po večerním a nočním Brně, než se většina z nás sešla u věštce na Petrově, odkud se po vyhlídce na temné město pokračovalo na Stránskou skálu, kde jsme při hře měli možnost získat, ale i ztratit ony cenné papírky.
Po ukončení hry se nám do rukou dostalo zformulované obžalování a konečné rozhodnutí o vyhnání olihně z našeho působiště kvůli jejímu škodění, nicméně toto nebylo úplné. Na spoustě míst chyběla slova či celé věty, které jsme ale díky námi nabytým papírkům mohli doplnit, a tak jsme vyhnali plačící poslední oliheň z našich jeskyní. Její nářek zněl sice ještě temnotou, ale my ji už nebyli schopni zavolat zpět, aby se vrátila a neumřela zármutkem a samotou.
To už byla hustá noc a my byli dost zmožení, takže jsme s radostí uvítali cestu na faru, kde jsme si o hře mohli popovídat, podívat se na fotky a dál se ještě bavit, hrát stolní fotbálek, či jít spát. :-)
Když jsme se další den, v sobotu 25. 2., vzbudili, už nás čekal pouze úklid a cesta domů.
A mnohé z nás o pár hodin později ještě Reprezentační ples ke 100. výročí skautského hnutí v českých zemích v Žabovřeskách, který jsme si také náležitě užili.

Kika


Zpět o úroveň výš

Vytvořil Vojťák • O webuAdmin • Aktualizace: 25. ledna 2018 v 19.30