Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Puntíkovaný šátek

Stránky tradiční hry po Brně pořádané rovery střediska Řehoře Mendla

Mechanický banán (deník Plesk)

Vážení čtenáři,

exklusivně pro náš časopis se nám podařilo napsat velice zajímavou reportáž. Od neznámého zdroje nám byl doporučen rozhovor s doc. PhDr. Albertem Hrozňákem, DrSc. Proto jsme se vydali na tiskovou konferenci přímo do jeho laboratoře. Na místě jsme bohužel našli jenom prázdnou místnost s opuštěným počítačem, odhozeným pláštěm a nedopitým kafem. Ovšem z malých střípků informací se nám podařilo získat jisté telefonní číslo, načež jsme byli surově, ano, SUROVĚ vyhozeni z laboratoře majitelem domu!
Nezbývalo, že se pokusit profesora najít skrze několik přesunů v čase. Ale co bychom pro nás časopis neudělali! Bohužel jsme nebyli jediní, o rozhovor s tímto báječným, leč trochu podivínským vědcem se pokusili i naši rivalové z Lihových novin, Hromu, Staré Fronty, 5+3 a Prava.
S pomocí desynchronizátoru jsme putovali místem i časem. Po zadání příslušného kódu se náš redaktorský tým dostal nejdříve do 70. let minulého století. Měli jsme doručit přihlášku do Strany na náměstí Družby národů a poté doplnit věk M. Bartošové na místo teček u data úmrtí. Tím jsme získali další kód a dostali se do dalšího období, 19. století. Seznámili jsme se osobně s opatem Johannem Gregorem Mendelem a spolu jsme diskutovali o zákonech genetiky. Pak naše kroky vedly ke zvířecí studánce, kde se nám na chvíli deaktivoval náš stroj. Naštěstí jsme měli s sebou tým odborných techniků, který nám desynchronizátor spravili a my jsme se mohli vydat dál.
V telefonní budce na Zelném trhu jsme se dozvěděli další informace a tak pro nás nalezení dalšího kódu na Františkánské ulici nebyl problém. A když pak začal stroj vyzvánět dvě známé skladby, bylo nám hned jasné, že se jedná o křižovatku ulic Beethovenova a Dvořákova.
Potom jsme se vydali za převozníkem na Poříčí a z lodního deníku jsme se dozvěděli, že naše kroky za ztraceným vědcem vedou na Petrov.
V období dobývání Brna bylo velmi těžké dostat se přes hradby, ale zvládli jsme to. Zde jsme pomohli vdově najít náhrobek jejího zesnulého muže a vydali jsme se řešit matematickou rovnici, opět na Zelný trh. Odtud jsme se, ještě přes pár zastávek, dostali na náměstí Svobody u bývalého kostela sv. Mikuláše, kde jsme dostali instrukce upálit na Špilberku kacíře Galileo Galilea. Na Špilberku jsme ale kromě pana Galilea potkali i našeho drahého pana Alberta. Byl zesláblý a pořád opakoval, že mu někdo něco sebral a že je vše ztraceno. Když se nám podařilo trochu ho uklidnit, zjistili jsme, že mu byl ukraden Mechanický banán a bez něj že se nemůžeme vrátit zpět do současnosti. To bychom ale nebyli my, abychom se nechali po všech zažitých obtížích takto dostat a rozběhli jsme se kufřík s Banánem získat zpátky! Po náročné honičce se nám tak opravdu povedlo a trofej jsme donesli ubohému vědci zpátky. Ten díky tomu svolil k uskutečnění rozhovoru:

Redaktorka: „Můžete nám sdělit, čím se zabývá váš výzkum?“
Pan Albert: „Chci pochopit, co se stane s přečasovaným ovocem. Pokaždé někam zmizí. I tady tento banán zmizí, a já chci vědět kam.“
Redaktorka: „Pane Alberte, co vlastně děláte v tomto období? Proč jste se sem vydal?“
Pan Albert: „Víte, co je zítra za den? 14. leden 1278. Přemysl Otakar II. svolal sněm nejrůznějších umělců a i já jsem byl pozván. Jezdím sem každoročně již 149 let.“
Redaktorka: „Co byste vzkázal našim čtenářům?“
Pan Albert: „Nebojte se číst dobré, hlavně historické knihy. Jsou v nich stále nové příběhy na objevení.“
Redaktorka: „Děkujeme za rozhovor, na shledanou.“

Pak už jsme se pomocí Banánu dostali do současnosti a vydali se na Cyrilometodějské gymnázium, kde jsme potkali i ostatní redaktorské týmy. Pak jsme zahodili svoje profese stranou a radovali jsme se společně ze šťastného návratu domů.

Za časopis Plesk,

Lída


Zpět o úroveň výš

Vytvořil Vojťák • O webuAdmin • Aktualizace: 25. ledna 2018 v 19.30